Blog

November 29, 2016

Fotografia? De ce?

Ce inseamna fotografia pentru tine? Ce reprezinta un fotograf pentru tine?
Toti suntem diferiti iar conceptia noastra asupra fotografiilor este diferita..
Eu nu incerc sa captez acel minunat peisaj sau acea culoare deosebita, incerc sa captez momente, clipe, acele emotii care peste ani cand vei vizualiza fotografia sa nu-ti amintesti de mine, fotograful , ci sa retraiesti starea de spirit pe care o aveai in acel moment, sa-ti amintesti clar toate senzatiile ce le-ai avut cand ai spus “Da!”, emotiile primului dans, acele minunate clipe traite alaturi de persoana iubita…
Consider ca fotografia trebuie sa fie in primul rand o pasiune, sa pui suflet in tot ce faci, sa te poti trezi la 3 dimineata, sa iei loc in fata calculatorului si sa incepi sa editezi. Trebuie sa oferi 110% din  tine si asta doar ca sa fie “ok”, daca vrei mai mult, e lesne de inteles ca trebuie sa oferi mai mult, fotografia e ca un copil, iti ocupa 24/7 din timp, te consuma atat fizic cat si psihic dar creste odata cu tine, cu cat investesti mai mult in tine, cu atat va creste calitatea fotografiilor tale.

Eu..
Am avut prima tangenta cu fotografia undeva pe la 6-7 ani, visam sa devin fotograf, mergeam la clubul foto, tin minte ca eram singurul baiat din tot cercul foto, copii faceau glume pe seama mea ca ma joc cu fetele doar, parintii cand au auzit ca mie imi place fotografia m-au indrumat sa fac altceva in viata, considerand ca voi murii de foame, tin sa mentionez faptul ca am toata sustinerea mamei mele acum in fotografie si nu doar. Pe parcursul anilor toata pasiunea mea fata de poze a stagnat, se materializa doar prin fotografii realizate cu telefonul si un aparat Olympus compact ,”sapuniera” altfel spus, asta pana in 2013 cand mi-am cumparat un aparat foto DSLR, un Canon 450D, incepand sa fac cateva poze landscape si portret, am primit o invitatie la nunta de la verisoara mea, nu doar ca invitat ci pe post de fotograf secundar, pe care am acceptat-o cu emotii, punandu-mi indrebari de genul “daca nu stiu ce sa fac? ; daca nu le plac pozele? ; daca nu e bun apratul? etc”, dar participand la nunta am descoperit 2 lucruri importante, primul fiind ca aparatul meu nu era bun de nimic ce tinea de fotografia la sala, am imprumutat de la verisorul meu un Nikon D5200 cu care am dus nunta la bun sfarsit si doi, faptul ca fotografiile mele au fost mai apreciate decat a celorlalti fotografi, asa ca am decis, la insistentele verisorilor si prietenilor mei, sa continui cu pasiunea mea in fotografie, am continuat si am devenit fotograf, fara sa vreau.

To be continued….

[adl-post-slider id=”3375″]

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email